Golven van Marlene Bakker genomineerd voor beste Groningstalige single van 2018

Golven van de in Smeerling bij Onstwedde opgegroeide Marlene Bakker is genomineerd voor de beste Groningstalige single van 2018. "Het is een enorme eer om opnieuw in het rijtje van kanshebbers te mogen staan", zegt Bakker.

Op zaterdag 23 februari worden de prijzen uitgereikt. Dat gebeurt op de derde editie van Het Bosklopper Gala. De Bé Wever Beker, vernoemd naar de in 2017 overleden Veendammer muziekpromotor, is de publieksprijs. De Bosklopper Bokaal is de prijs die door een deskundige jury wordt uitgereikt. Naast de prijsuitreiking zijn er optredens van verschillende artiesten.

Publieksprijs en juryprijs
Het lied met de meeste stemmen ontvangt de Bé Wever Beker. De Bosklopper Bokaal gaat naar het lied dat volgens de jury het mooiste van 2018 is. Die jury bestaat uit voormalig streektaalfunctionaris Ingeborg Nienhuis, journalist Louis van Kelckhoven van het Dagblad van het Noorden, René Walhout van RTV Noord, cultureel ondernemer Carmen Schilstra, muziekredacteur Rolf Schreuder en GroenLinks-gedeputeerde Nienke Homan. 

Ook genomineerd

Ook genomineerd zijn: Ik Liek Zoveul Op Die van Bé Schmaal, Mien Grunneger Stad van Arnold Veeman, Laifde van Wia Buze, Noar Hoes van De Troebadoers, Kom van Gert Sennema & Westkantstad, De Wereld In Mien Kop van Dion Bouwes en Dennis Krottje, Schier van Krödde, Batterij van Wat Aans en t Leed is Leden van NulVieftig.

Stem uitbrengen
Stemmen op de beste Groningstalige single van 2018 kan via https://www.rtvnoord.nl/nieuws/204774/Stem-op-het-mooiste-Groningstalige-lied-van-2018?fbclid=IwAR3guOv2q71aELFEriunMw5SJb8-4jBExpnH17cl7xcebdqk-QMCC1ojsVY