Zorggroep Meander verwelkomt 83 medewerkers Welzijn

Zorggroep Meander verwelkomde dinsdag 83 nieuwe medewerkers in De Heggerank in Musselkanaal. Deze medewerkers zijn aangesteld als Medewerker Welzijn en worden ingezet op woonzorglocaties van Zorggroep Meander.

Zorggroep Meander krijgt extra kwaliteitsgelden van de overheid voor implementatie van het kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Met deze kwaliteitsgelden kan Zorggroep Meander investeren in de aandacht voor de cliënt, verlaging van de werkdruk van de medewerkers én om mensen kennis te laten maken met werken in de ouderenzorg. Daarom is de functie van Medewerker Welzijn in het leven geroepen.

De Medewerker Welzijn houdt continu het welzijn van de cliënt in de gaten, is een vast aanspreekpunt voor de bewoners en zorgt
voor een goede sfeer op de huiskamers van de verschillende locaties. De nieuwe medewerkers worden de komende maanden geschoold om de functie succesvol te kunnen vervullen.

In gesprek met elkaar
De welkomstbijeenkomst werd geopend door Renate Kamphuis. Na een introductie over Zorggroep Meander, gingen alle nieuwe medewerkers bij hun eigen leidinggevende aan tafel zitten. Daar gingen ze in gesprek om kennis te maken en meer te horen over de locatie waar ze aan de slag gaan.