Foutgeparkeerde (brom)fietsen en fietswrakken worden van NS-stations in de gemeente Oldambt verwijderd

De gemeente Oldambt wil een einde maken aan foutgeparkeerde (brom)fietsen en de aanwezigheid van fietswrakken in het stationsgebied van de NS-stations in die gemeente.

Vorig jaar zomer heeft de buitendienst van de gemeente een aantal  fietswrakken in het stationsgebied verwijderd. Na deze schoonmaakactie bleven er nog steeds vaak kapotte fietsen achter. Dit zorgt voor een rommelige fietsenstalling en leidt tot onveilige situaties.  Bovendien houden fietswrakken onnodig plekken bezet. De gemeente houdt periodiek een opschoonactie zodat in de fietsenstallingen meer ruimte komt om fietsen goed te kunnen parkeren.

Verwijderen
Handhavers van de gemeente Oldambt gaan vanaf eind februari de fietswrakken voorzien van een herkenbaar label. Als de eigenaar van het fietswrak daarop geen actie onderneemt, verwijdert de buitendienst enkele weken later het fietswrak met label.  De verwijderde fietswrakken gaan naar de Grintweg 86 in Winschoten. 

Fietsen buiten de rekken
Vanaf begin maart gaan de handhavers de fietsen labelen die buiten de fietsenrekken staan. Deze worden enkele weken later ook verwijderd. Deze verwijderde fietsen gaan eveneens naar de Grintweg 86 in Winschoten.

Eigenaren kunnen op vertoon van hun fietssleutel hun fiets daar ophalen. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 7.30 en 16.30 uur.