Bibliotheek Bellingwolde zoekt vrijwilliger voor de cursus Digisterker

Bibliotheek Bellingwolde is op zoek naar een vrijwilliger voor de cursus Digisterker. Gezocht wordt naar iemand die niet allen vaardig is met computers, maar het ook leuk vindt om andere mensen wegwijs te maken en te leren hoe ze digitaal mee kunnen doen in de maatschappij. De vrijwilliger krijgt vooraf een training van één dagdeel.

De afgelopen maanden is er in de bibliotheek van Bellingwolde een computercursus Klik & Tik geweest. Een groepje van acht deelnemers heeft iedere dinsdagmiddag gratis kunnen leren om met een tablet of een laptop te werken. De cursisten hebben geleerd hoe je de computer opstart, hoe je e-mailtjes verzendt, hoe je het internet op kunt, hoe je foto’s kunt ontvangen en versturen, en soms zelfs hoe je spelletjes op je computer kunt spelen.

Na de cursus Klik & Tik is er een vervolg: de cursus Digisterker. Dat is een cursus waarbij mensen leren om een DigiD aan te vragen en te gebruiken, waarin ze onder meer wordt geleerd om digitaal belastingaangifte te doen, en om formulieren op de computer in te vullen voor overheidsinstanties.

Wie vrijwilliger voor de cursus Digisterker wil worden, kan contact opnemen met Marga de Graaf, locatiemanager van
Bibliotheek Bellingwolde, via M.deGraaf@biblionetgroningen.nl. Langskomen in de bibliotheek kan ook op dinsdagmiddag, dinsdagavond of woensdagmiddag.