PvhN: Gemeente Oldambt moet in gesprek met Otto Schröder over biomassa-installatie bij zwembad De Watertoren

Partij voor het Noorden (PvhN) vindt dat de gemeente Oldambt in gesprek moet met Otto Schröder over de bouw van een biomassa-installatie bij zwembad De Watertoren in Winschoten. Dit om zaken helder te krijgen en begrip te kweken voor elkaars standpunten. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld.

Zoals bekend is Schröder boos op de gemeente over de komst van de biomassa-installatie van het bedrijf Energy Outsourcing Solutions BV op nog geen twintig meter van zijn woning. Schröder, die longklachten heeft, is bang voor lawaai en de uitstoot van fijnstof. 

Volgens de geldende regels verlopen

In principe valt de gemeente niets te verwijten. De vergunningaanvraag en alle andere procedures zijn namelijk geheel volgens de geldende regels verlopen. Publicaties zijn onder meer gedaan op de website van de gemeente. Echter pas afgelopen donderdag kreeg de buurt een brief in de bus, terwijl vanaf mei 2018 al de vergunning en de mogelijk tot bezwaar (digitaal) ter inzage lag. In totaal zijn er door de gemeente vijf publicaties gedaan, en naar aanleiding daarvan zijn er geen bezwaarschriften binnengekomen.

De Partij voor het Noorden is, zo wordt gesteld, voor digitalisering, maar volgens de partij mist de gemeente Oldambt in dit geval de boot als het gaat om goede informatievoorziening richting haar inwoners. "We kunnen van onze inwoners niet verwachten dat men hiervoor constant de websites in de gaten gaan houden", stelt Jurrie Nieboer, fractievoorzitter van de PvhN.

Publicaties

Een aantal jaren geleden zijn door  bezuinigingen de publicaties in onder ander het Streekblad en de Oldambtster afgeschaft. PvhN vraagt zich af of de gemeente haar publicaties niet weer in beide kranten kan opnemen.