DOR wint voorronde POPgroningen Talent Award in café Carambole in Winschoten

Café Carambole in Winschoten vormde zaterdagavond het podium voor één van de voorrondes van de POPgroningen Talent Award. Vier bands streden daar om een plek in de halve finale in Simplon. De finale is vervolgens in de Groninger poptempel Vera. DOR, dat Nederlandstalige liedjes ten gehore bracht, won in Winschoten.

DOR liet Court Seven, The Samuels ('Wij zijn ouder dan dertig jaar') en WeXler achter zich. Elke band kreeg in Carambole twintig minuten om zich te profileren. Dat DOR uiteindelijk als beste uit de bus kwam, was meteen al duidelijk. De set van prima in het gehoor liggende liedjes was in vergelijking met de overige acts onderscheidend. 

Court Seven, The Samuels - de zang mag toonvaster (lees: ietsje minder vals) - en WeXler waren meer dertien-in-het-dozijn.

Wie in Vera Gronngen met de POPgroningen Talent Award aan de haal gaat is verzekerd van een reeks optredens op gerenommeerde festivals als Grunnsonic, Eursosonic, het Bevrijdingsfestival Groningen en - dichter bij huis - Festival Hongerige Wolf. Ook krijgen de deelnemers van professionele coaches feedback.

Over Vera gesproken. De Ierse band U2, door recensent Eddy Determeyer destijds geschreven als U-2, werd als beginnend bandje na hun optreden in de zaal in de Oosterstraat in Groningen met de grond gelijk gemaakt. Voor wie daar dus niet wint, is er alsnog hoop op een glansrijke toekomst in de muziek.