Dichtregels van Fieke Gosselaar sieren voortaan de traptreden van museum De Oude Wolden

Jarenlang zorgde geel-zwart gestreepte tape voor veiligheid bij de op- en afstapjes in museum De Oude Wolden (MOW) in Bellingwolde. Sinds kort is een fraaiere oplossing gevonden. Als bezoeker wordt de blik gevangen door dichtregels, speciaal voor het museum geschreven door Fieke Gosselaar.

Iris Companjen stond voor de uitvoering en tekende met vaste hand en veel geduld de woorden op de traptreden. Zo is op een poëtische manier de kans op het missen van een afstapje klein geworden.

Gosselaar, geboren in Finsterwolde, is een bekende in de Groninger literatuur. Van haar hand verschenen onder andere de roman 'Het land houdt van stilte' en de bundel ''t Leven as olifantpuzzel - columns van n jonge vraauw in Stad'.  De dichtregels die de museumtrappen markeren gaan over de weidsheid van het Grunneger land.

Op zondag 17 maart vanaf 15.30 uur - onderdeel van de Grunneger Weke die wordt gehouden van 15 tot en met 23 maart - is er officieel aandacht voor deze nieuwe dichtregels en leest Gosselaar voor uit eigen werk.