Zangvereniging Cecilia viert 100-jarig bestaan met jubileumconcerten

Zangvereniging Cecilia uit Blijham viert haar 100-jarig bestaan met jubileumconcerten op 15 en 16 maart in het plaatselijke zalencentrum Het Oude Wapen.

Het koor staat onder leiding van dirigent Arnold Jonker met pianobegeleiding van Mineke Potgieser. Het concert krijgt een extra dimensie door de medewerking van de bekende sopraan Hermien Cats uit Stadskanaal. Zij zal uit eigen repertoire twee stukken zingen en samen met het koor twee selecties ten gehore brengen.

Zoals gebruikelijk bij Cecilia heeft het tweede gedeelte van de avond een wat lichter gehalte. Dit deel, Time for memories genaamd, wordt verzorgd door een groep leden uit het koor. Zij nemen de bezoekers mee naar de tijd, waarin men waarschijnlijk zelf nog ging dansen op zaterdagavond. Een terugblik, met voor iedereen herkenbare populaire muziek.

De optredens beginnen om19.30 uur (zaal open om 18.30 uur). De netree bedraagt 9 euro (hett nummer van de toegangskaart is tevens een lotnummer voor de extra verloting). Kaarten zijn te bestellen bij Hermien IJzer (0597-561813) en bij Peter Brugma (06-52394144) of, indien nog voorradig, ‘s avonds aan de zaal.