Pelgrimswandeling in en rondom Vlagtwedde

Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG) organiseert voor zondagmiddag 10 maart een pelgrimswandeling in en rondom Vlagtwedde, inculsief bezichtiging van de 13e eeuwse kerk in het dorp. Start- en finishlocatie is de parkeerplaats achter de Jumbo aan de Dr. P. Rinsemastraat 4.

Gestart wordt om 14.00 uur. De wnadeling duurt ongeveer drie uur en heeft een afstand van circa 8 kilometer. De kosten bedragen drie euro per persoon, waarvan één euro bestemd is voor de kerk. Online aanmelden is nodzakelijk; dat kan via www.spig.nl

Stichting Pelgrimeren in Groningen organiseert al vijf jaar pelgrimswandelingen op de zondagmiddag, vooral in Noord-Groningen. Dit jaar zullen de tochten door heel Groningen worden gehouden. De stichting heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten voor het pelgrimeren met de Stichting Oude Groninger Kerken en de Raad van Kerken in Groningen/Drenthe.

Meer dan wandelen alleen

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van meerdere gidsen krijgt de deelnemer ook een inkijkje in de cultuurhistorie van het landschap en de natuur. Pelgrimeren is al een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook allerlei werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

138 Rondwandelingen

Op de website www.spig.nl staan verder 138 rondwandelingen van 8 kilometer in Groningen en 62 etappes van ongeveer 21 kilometer per dag met een totale lengte van 2500 kilometer en ze kunnen allemaal gratis gedownload worden.