Hulp bij online belastingaangifte in Bibliotheken Westerwolde

Bibliotheken Ter Apel, Vlagtwedde, Bellingwolde en Blijham bieden in maart, in samenwerking met Adminsitratiekantoor Oosteinde hulp bij de online belastingaangifte. Iedereen met een vraag is welkom. Vorig jaar hebben meer dan 150 Groningers gebruikt gemaakt van de gratis belastingspreekuren die in dertien bibliotheken werden georganiseerd.

Wie hulp nodig bij de belastingaangifte nodig heeft is welkom in één van de genoemde bibliotheken. Samen met partnerorganisaties biedt Biblionet Groningen de komende tijd in de hele provincie gratis belastingspreekuren. Bij de spreekuren kunnen mensen terecht voor ondersteuning bij de digitale aangifte over 2018. Voor mensen die zelf aangifte willen doen maar niet beschikken over een computer met internet, biedt de bibliotheek gratis beveiligd computer- en internetgebruik.

Hulp bij de online belastingaangifte en het gebruik van computerfaciliteiten zijn gratis en voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek.

In de gemeente Westerwolde zijn er nog gratis belastingspreekuren op:

- Maandag 18 maart van 10.00 tot 14.00 uur  in Bibliotheek Blijham.

- Dinsdag 19 maart van 10.00 tot 14.00 uur  in Bibliotheek Bellingwolde.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

Dankzij een samenwerking tussen de Belastingdienst en de Koninklijke Bibliotheek (KB) biedt Biblionet Groningen in bijna alle Groningse bibliotheken gratis computercursussen aan voor mensen die moeite hebben met digitale overheidsdiensten. Bovendien organiseert Biblionet Groningen - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.