Voorleeskampioenen uit Veendam en Pekela strijden om plek in provinciale finale De Nationale Voorleeswedstrijd

Bibliotheek Veendam organiseert voor woensdag 27 en donderdag 28 februari twee regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Daar doen de schoolkampioenen van 17 basisscholen uit de gemeenten Pekela en Veendam mee. De leerlingen gaan een fragment voorlezen uit een zelfgekozen boek.

De leerlingen worden beoordeeld door eenjury met daarin onder andere burgemeesterJaap Kuin van de gemeente Pekela en wethouder Annelies Kleve van de gemeente Veendam.

Provinciale finale
De winnaars van de regionale voorronden plaatsen zich voor één van de twee halve finales waarvan acht voorleeskanjers doorstromen naar de provinciale finale op 19 april in vanBeresteyn in Veendam. Uiteindelijk lezen twaalf provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale op 22 mei in de schouwburg in Amstelveen voor uit hun favoriete boek en strijden om de titel De Nationale Voorleeskampioen 2019.

Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Vereniging Openbare Bibliotheken. In de provincie Groningen is de coördinatie van deze wedstrijd belegd bij Biblionet Groningen. Het doel van de wedstrijd is om kinderen te motiveren om te lezen en hen enthousiast te maken voor kinder- en jeugdboeken.