Veendammer Wind: Een unieke voetbalopera in de Veenkoloniën

Er gaat deze zomer een frisse wind waaien door het legendarische Veendammer voetbalstadion De Langeleegte. Een spannende en unieke voetbalopera biedt dan het publiek een verrassende kijk op hún trots van toen: SC Veendam.

In het beroemde stadion vertelt deze toegankelijke volksopera de verhalen van mannen en vrouwen die bij de club betrokken waren, over hun relaties en emoties. Eén van de hoofdrollen is weggelegd voor de in de Veenkoloniën zeer populaire zanger Erwin de Vries. Beleef met hem mee hoe het spektakel 'Veendammer Wind' de regio, het verleden én de toekomst van SC Veendam letterlijk nieuw leven in blaast.

Per voorstelling hebben is er plaats voor slechts 2000 voetbal- en theaterliefhebbers die een avond lang kunnen genieten van een prachtig muziekspektakel.

Trots en veerkracht
Veendammer Wind is blijspel, tragedie en streekroman ineen met als rode draad de hoogte- en dieptepunten uit de geschiedenis van de profvoetbalclub. Eén belangrijk thema blijft overeind, ongeacht wat er gebeurt: de inwoners van de Veenkoloniën laten zich er niet onder krijgen, tonen optimisme en blijven geloven in hun streek.

Voor alle informatie en het complete verhaal van Veendammer Wind, de hoofdrolspelers en het laatste nieuws: www.voetbalopera.nl en/of de gelijknamige Facebookpagina.

Kaartverkoop via www.vanplan.nl.

De voorstellingen in Stadion De Langeleegte zijn op 28, 29, 30 juni, en 4 en 5 juli 2019. Zie ook www.voetbalopera.nl