Wedde dat ’t lukt ontvangt 3.300 euro van het Oranje Fonds

Wedde dat ’t lukt ontvangt een bijdrage van 3.300 euro van het Oranjefonds voor het project 'Samen aan tafel.'Met dit project tracht Wedde dat ’t lukt te voorkomen dat inwoners van de dorpen Wedde, Vriescheloo en Veelerveen in een sociaal isolement belanden door de onderlinge relaties te bevorderen.

De doelgroep van dit project zijn mensen, die om uiteenlopende redenen minder vaak uit huis komen en graag kennis willen maken met anderen in de hoop om vriendschappen op te bouwen. Mensen in elke leeftijdscategorie.

Samen aan tafel bestaat uit een gezamenlijke maaltijd waarvoor deelnemers uit de bovenstaande doelgroep zich eens per maand kunnen aanmelden voor een 3-gangendiner in Ons Noabershoes in Veelerveen. Het diner wordt bereid door het team dit dorpshuis, in samenwerking met twee bewoners van de Spetse Hoeve uit Veelerveen (een locatie van Terwille Verslavingszorg waarbij aan cliënten hulp wordt geboden voor een terugkeer in de maatschappij). Er wordt gekookt met lokale producten (Cittaslow).

Begeleider

Wie het fijn om iemand mee te nemen als begeleider dan kan deze zich ook aanmelden voor het diner. Voor hen geldt de reguliere prijs van  7.50 euro ( exclusief drankjes ) Na afloop bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een bingo, dat door de Algemene Invalidenbond Oost-Groningen wordt georganiseerd. De kosten hiervoor zijn vijf euro.

Degenen die geen vervoer hebben worden opgehaald en na afloop ook weer thuisgebracht door medewerking van de Spetse Hoeve.

Aanmelden

Gestart wordt  vrijdag 8 maart om 18.00 uur (tot ongeveer 19.30 uur). Aanmelden kan tot maandag 4 maart bij de dorpsondersteuner Marian Beltman, via 0623934449 of info.weddelukt@gmail.com. Er is plaats voor maximaal 40 personen.