Ubbo Emmius Winschoten en Dollard College Pekela doen mee aan provinciale finale voorleeswedstrijd Read2Me

Biblionet Groningen organiseert voor woensdag 6 maart de provinciale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs. Deze finale vindt plaats in Borg Welgelegen aan de De Vosholen 60 in Sappemeer. Leerlingen van negen scholen doen mee, onder wie Ubbo Emmius Winschoten en Dollard College Pekela.

Op deze dag strijden in totaal negen kandidaten om de titel Brugklas Voorleeskampioen van de provincie Groningen. Deze finale is alleen toegankelijk voor genodigden en begint om 14.00 uur.

Met de voorleeswedstrijd Read2Me! wil de organisatielaten zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook heel  leuk is. De wedstrijd wordt beoordeeld door een kundige jury die bestaat uit Erik Drenth, wethouder van onderwijs in Hoogezand, Harm de Jonge, schrijver en recensent, Jacqueline Roelofs, manager markt en innovatie bij Biblionet Groningen.

De winnaar van deze finale neemt het op 25 mei op tegen de andere Provinciale Voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in Utrecht in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2019.

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12 tot 18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.