Gemeente Pekela reageert op het internetfilmpje van PowNed; opnames waren na sluitingstijd

Er zijn vragen binnengekomen bij de gemeente Pekela over het internetfilmpje van PowNed, waarin is te zien dat een verslaggever van deze zender met Theo Grievink van Mensen Houd Pekela Schoon naar het gemeentehuis gaat om te praten over een 'erkenning' voor laatstgenoemde. Te zien is dat beiden niet worden ontvangen. De gemeente Pekela laat weten dat het gemeentehuis was gesloten.

Zoals elke vrijdag is het gemeentehuis in Pekela om 12.00 uur gesloten. PowNed bezocht het gemeentehuis op het eind van de middag na sluitingstijd en zonder afspraak. Hier waren op dat moment alleen nog medewerkers van de schoonmaak aanwezig. De medewerkers wilden de journalist en de heer Grievink niet buiten laten staan en hebben daarom de deur geopend. Ze hebben aangegeven dat er op dat moment niemand aanwezig was, zo stelt de gemeente.

Vervolgens is de journalist verzocht om op een later moment terug te komen. Toen deze na herhaaldelijke verzoeken niet wilde vertrekken hebben de medewerkers het gebouw afgesloten. Hierbij hoort dat de schuifdeur in de centrale hal vanwege veiligheidsreden moet worden gesloten.

Waardering voor alle inzet

De gemeente Pekela: "Het is vervelend dat de heer Grievink en de gemeente Pekela op deze manier in het nieuws komen. Het was ook een vervelende ervaring voor de betrokken medewerkers. De gemeente Pekela heeft juist veel waardering voor de inzet van de heer Grievink, andere vrijwilligers en alle vrijwilligersinitiatieven. Inmiddels is burgemeester Jaap Kuin bij de heer Grievink langs geweest. Volgende week brengt wethouder Jaap van Mannekes de heer Grievink nog een bezoekje.

Bereikbaarheid van de gemeente Pekela 

De gemeente Pekela zegt het belangrijk te vindenom bereikbaar te zijn voor iedereen. Het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk tijdens de openingstijden of op afspraak. Burgemeester Jaap Kuin zegt graag in gesprek te gaan met mensen die vragen hebben over de uitzending van PowNed. Hiervoor kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via 0597-617555.