Emma wil leven in Winschoten

'Emma wil leven' van Josha Zwaan verscheen op 8 januari dit jaar bij Uitgeverij Ten Have. Het boek is gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius. De gelijknamige voorstelling is op donderdag 14 maart te zien in De Klinker in Winschoten.

Emma is 12 jaar als ze gediagnosticeerd wordt met anorexia. Jarenlang streed ze tegen deze verschrikkelijke eetstoornis, tot ze het absolute dieptepunt bereikte. Ze vertrok naar een kliniek in Portugal, om daar een intensieve behandeling te ondergaan. Want Emma wilde maar één ding: leven. Maar het meedogenloze monster dat anorexia heet, liet haar niet meer los. In april 2016 overleed Emma, 18 jaar jong

Het boek, dat leest als een roman, diept het verhaal van Emma uit, en plaatst haar gevecht in een breder perspectief. Auteur Josha Zwaan bekeek de vele uren filmmateriaal en sprak intensief met de ouders van Emma, haar zus en vriendinnen, docenten en haar artsen. De perspectieven van de betrokkenen worden afgewisseld met dagboekfragmenten van Emma zelf.

Op 14 maart speelt Emma wil leven dus in theater De Klinker. Die avond signeert Josha Zwaan haar boeken en beantwoordt ze vragen. Kaarten zijn te koop via indeklinker.nl

Emma wil leven. Een waargebeurd verhaal over de strijd tegen anorexia. Auteur: Josha Zwaan. ISBN: 9789025906559. Prijs: 20 euro. Omvang: 256 pagina's.