Gratis training voor vrijwilligers in de gemeente Oldambt

Sociaal Werk Oldambt gaat vanaf maandag 18 maart de gratis training 'Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd. aanbieden. Deze training wordt gegeven door Sterk Vrijwilligerswerk en richt zicht op alle maatschappelijke organisaties uit de gemeente Oldambt die op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers.

Vrijwilligers en bestuursleden werven en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat geldt vooral voor het besturen van een vereniging of stichting. Meerdere verenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers.

In vier workshops worden praktische stappen uitgewerkt. Hierbij is onder meer aandacht voor het inventariseren van alle taken, imagoverbetering van het vrijwilligerswerk en het persoonlijk benaderen van alle leden. Inmiddels hebben ruim 400 verenigingen in heel Nederland de methode met succes toegepast.
Meer informatie?

Maandag 18 maart start de eerste training om 19.30 uur in De Boschpoort in Winschoten. Meer informatie over de training en aanmelding is te vinden op de website van Sociaal Werk Oldambt, www.sociaalwerkoldambt.nl.