Christelijke muziekvereniging Excelsior doet weer mee aan jeugdsponsoractie van Poiesz

De christelijke muziekvereniging Excelsior uit Pekela doet weer mee aan de jeugdsponsoractie van supermarktketen Poiesz, waarbij de klant muntjes krijgt bij de kassa, die vervolgens gedeponeerd kunnen worden in een koker naar keuze.

Wekelijks zijn er actieproducten waar extra munten bij gegeven worden, zodat een ieder zijn of haar favoriete club extra kan sponsoren. Aan het einde van de acht weken durende actie, ontvangen de verenigingen een geldbedrag, volgens het principe: hoe meer munten, hoe hoger het bedrag. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de jeugd.

Fanfare Excelsior heeft een opleidingsorkest en stelt het geld dit jaar beschikbaar voor een doorstromingspakket, die leerlingen goed kunnen gebruiken als ze doorgroeien naar het zogenoemde ‘groot orkest’. Het pakket is gevuld met spullen die nodig zijn bij
het muziek maken en het onderhouden van het instrument. Ook zal voor de jeugd nieuwe instrumenten worden aangeschaft van het sponsorgeld.

Jeugdsponsoractiedag

Op zaterdag 30 maart is de jeugdsponsoractiedag voor Excelsior, waarbij leden tussen 10.00 en 15.00 uur de gebak- of fruitaanbieding van die week verkopen in de Poiesz. Tijdens deze actiedag is de zaal, tevens repetitieruimte van Excelsior, van het naastgelegen kerkgebouw open, zodat belangstellenden een kijkje kunnen nemen.

Voorjaarsconcert

Twee weken later, op vrijdag 12 april, geeft Excelsior haar voorjaarsconcert in het kerkgebouw naast de Poiesz. Dit optreden begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.