Janick Lanting en Dylarius Stoter pakken individuele damtitel district Oost-Groningen

Janick Lanting en Dylarius Stoter hebben woensdagmiddag 27 februari in het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten de individuele damtitel voor basisschoolkinderen in het district Oost-Groningen gewonnen.

Er werd gestreden in twee leeftijdscategorieën: welpen (groep 4 tot en met 6) en pupillen (groep 7/8). De leerlingen van de basisscholen uit de gemeenten Pekela, Oldambt en de voormalige gemeente Bellingwedde konden zich hier voor inschrijven.

De 11-jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans werd met een 100 procent-score kampioen in de pupillenklasse. Dana van Schaagen uit Bunde legde beslag op de tweede plaats en derde werd de 10-jarige Jona Bos uit Wedderveer.

Bij de welpen was nog een barrage nodig tussen Boudewijn Wiersema uit Winschoten en Dylarius Stoter uit Bad Nieuweschans. Dylarius werd uiteindelijk kampioen. Derde werd hier Timo Bos uit Wedderveer.

Deze titelstrijd is traditioneel het verlengstuk van het 7e scholendamtoernooi voor basisschoolleerlingen uit bovengenoemde gemeenten. Hierbij speelden de leerlingen namelijk met viertallen in teamverband.

De organisatie was wederom in handen van Damclub Winschoten, waarbij de prijzen na afloop werden uitgereikt door de voorzitter
Harrie Molthoop en jeugdleider Evert van Leeuwen.