Succesvol beweegprogramma in Oldambt

Maar lieft 350 kinderen van 19 basisscholen in het Oldambt hebben de afgelopen periode hun Nijntje Beweegdiploma gehaald. De kinderen kregen hun diploma na het volgen van een serie beweeglessen waarin ze alle belangrijke basisvormen van bewegen leren. De lessen zijn bedoeld voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Sinds 2016 is Huis voor de Sport Groningen, in opdracht van de gemeente Oldambt, actief met het Nijntje Beweegdiploma van de Koninklijke Gymnastiek Unie Nederland. De lessen worden verzorgd door de buurtsportcoaches. Sven van Delden, één van de buurtsportcoaches: “Drie jaar geleden zijn we in Oldambt met vier of vijf scholen begonnen. Dat verliep zo goed, dat de gemeente besloot om het aanbod uit te breiden naar 19 basisscholen.”

Nijntje Beweegdiploma
In de lessen van het Nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod door middel van leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren de kinderen op een verantwoorde manier bewegen. Ook leren ze sociale vaardigheden zoals samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan.

Beweegfeestje

Na afloop van de lessen wordt er een beweegfeestje georganiseerd waarbij ook de ouders een kijkje kunnen nemen tijdens de les. Wethouder sport Erich Wünker was afgelopen vrijdagochtend bij OBS Letterwies in Nieuwolda. “Ik vind sport en bewegen erg belangrijk. Dat dit op jonge leeftijd al wordt gemotiveerd juich ik toe. Ik hoop dat de kinderen die aan dit programma hebben meegedaan blijven bewegen en zich aanmelden bij een van de (sport)verenigingen in Oldambt.”