Zonnepanelen voor postcode 9679

Iedereen die in het postcodegebied 9679 een elektriciteitsaansluiting heeft, kan op een voordelige manier duurzame energie opwekken. Dit kan door zonnepanelen aan te schaffen bij energiecoöperatie SunBrouck.

SunBrouck maakt gebruik van de postcoderoosregeling. Deze regeling levert een belastingvoordeel op energie op. Om deel te kunnen nemen moet het woonadres of vestigingsadres van de deelnemer in het postcoderoosgebied liggen. Binnen de gemeente Oldambt is dit postcode 9679.

SunBrouck breidt uit
Tussen Scheemda en Zuidbroek staan 800 zonnepanelen op het park SunBrouck. De coöperatie gaat op korte termijn uitbreiden met 400 panelen. Inwoners, verenigingen en bedrijven in Scheemda (met een aansluiting in postcodegebied 9679) kunnen ook meedoen (tot aan het eigen electriciteitsverbruik). De exacte prijs per paneel wordt vastgesteld als de uitbreiding van start gaat. Die prijs zal bij betaling ineens op ongeveer 300 euro per paneel liggen. Betalen kan ineens of gespreid.

Over SunBrouck
SunBrouck is geen commercieel bedrijf, maar een energiecoöperatie die bestaat uit leden afkomstig uit Zuidbroek en de directe omgeving. Meedoen in SunBrouck levert iedere deelnemer een financieel voordeel op. Concreet betekent dit een korting van circa 30 euro per zonnepaneel per jaar op de energierekening gedurende 15 jaar. De opgewekte stroom verkoopt SunBrouck aan het energienet en de opbrengst wordt gebruikt voor de exploitatie van het zonnepanelenpark. Deelnemers hebben hier verder geen omkijken naar.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website www.sunbrouck.nl.