Harold Veldkamp nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van de Natuur en Milieufederatie Groningen

Harold Veldkamp (50) is per 1 maart benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Natuur en Milieufederatie Groningen. Hij is sinds juli 2018 Operationeel Directeur van de New Energy Coalition in Groningen.

De Natuur en Milieufederatie Groningen is bijzonder verheugd met de kennis en ervaring die Harold Veldkamp vanuit het bedrijfsleven en onderwijsveld met zich meebrengt. Ook Harold Veldkamp is blij met zijn nieuwe rol: “De Natuur en Milieufederatie Groningen is een maatschappelijke organisatie die dicht bij de Groningers staat. Ze behartigt niet alleen belangen, maar probeert ook haar standpunten op het vlak van natuur en verduurzaming in de praktijk te brengen. Ik ben trots dat ik hier op deze manier een bijdrage aan kan leveren.”

Geschikt moment om het stokje over te dragen

Harold Veldkamp volgt Hans-Paul Klijnsma op, die sinds oktober 2010 bij de Natuur en Milieufederatie Groningen betrokken is geweest. Eerst als bestuurslid, later als voorzitter van het bestuur en sinds 2017 voorzitter van de Raad van Toezicht. Volgens Hans-Paul Klijnsma is dit een geschikt moment om het stokje over te dragen: “De afgelopen jaren is er een belangrijke transitie in het bestuursmodel van de Natuur en Milieufederatie Groningen geweest. Daarin is veel energie gestoken en dat is in goede orde verlopen. De NMG is een stabiele en betrouwbare partner als onderdeel van een coalitie van groene organisaties. Ik kijk met veel plezier terug op de bijdrage die ik daaraan heb kunnen leveren. Dit is nu een mooi moment om er mee te stoppen.”