Stormachtige weer begonnen

Zwaarste windstoten tot nu toe ruim 110 km/uur.

In Zeeland en langs de westkust komen al zeer zware windstoten voor en op veel plaatsen zal de wind nog in kracht toenemen. De zwaarste windstoot tot nu toe was 113 km/uur en werd gemeten in Vlissingen. Deze ochtend is in het hele land kans op zware windstoten van 80-90 km/uur. Aan de kust kan de wind pieken naar ruim 110 km/uur en kan het lokaal tijdelijk stormen. In het zuiden neemt de wind vanmiddag af. In het noorden duurt het tot het begin van de avond voordat de zware windstoten verdwijnen.

Aan de kust staat vanochtend een stormachtige zuidwester en kan de wind tijdelijk stormkracht bereiken. Daarbij komen windstoten voor van 90 tot ruim 110 km/uur. In het binnenland staat een krachtige wind met zware windstoten van 80 km/uur. Tijdelijk kan het hard waaien en piekt de wind naar 90 km/uur, in de heuvels van Zuid-Limburg mogelijk tot 100 km/uur.

Wind piekt twee keer

Vanochtend vroeg piekt de wind langs de (zuid)westkust met lokaal tijdelijk storm en zeer zware windstoten van ruim 110 km/uur. Rond het middaguur kan het aan de noord(west)kust stormen (9 Bft.) en daarbij kunnen zeer zware windstoten van 100-110 km/uur voorkomen. In het zuiden neemt vanmiddag de wind geleidelijk in kracht af. Later in de middag worden de windstoten ook in het noorden minder krachtig en aan het begin van de avond zullen als laatste de zware windstoten op de Wadden verdwijnen.

De laatste keer dat het zeer hard waaide was op 9 februari. In grote delen van het land kwamen windstoten voor van 80 km/uur en bij Schiphol piekte de wind naar 90 km/uur. Aan de kust en op het IJsselmeer bereikte de wind stormkracht. Tot een officiële storm kwam het net niet. Alleen in Limburg werden geen zware windstoten gemeten en was geen waarschuwing van kracht.

Het online bericht: https://nieuws.weeronline.nl/4-3-2019-stormachtige-weer-begonnen