Pekelder middenstand rond eind vijftiger jaren centraal in zesde Pekelder Proatcafé

Het eerstvolgende, tevens laatste Pekelder Proatcafé van dit seizoen, vindt plaats op dinsdag 19 maart in ontmoetingscentrum De Kiepe in Nieuwe Pekela.

De voorbereidingscommissie heeft Sjoerd Mulder, voormalig ondernemer in Pekela, bereid gevonden op deze avond te vertellen over de rijke geschiedenis van de Pekelder middenstand rond eind jaren vijftig. Veel winkels/bedrijven waren er toen gevestigd langs het Pekelder diep. Het blijkt dat er alleen al in Nieuwe Pekela meer dan 80 winkels waren gevestigd. De meeste bestaan heden ten dage niet meer.

Gelukkig is er veel beeldmateriaal bewaard gebleven, dat deze avond getoond wordt. Dit gevoegd bij de prachtige verhalen die Sjoerd Mulder uit eigen herinnering kan opdiepen, belooft dat ook deze avond zeer de moeite waard zal zijn om te bezoeken.

Omdat Bob Heidema, naast leadzanger van de groep ‘De Stroatklinkers’, ons ook als soloartiest, op een van de vorige avonden, al eens heeft verrast met een zeer speciaal repertoire, konden we het niet nalaten hem nog eens uit te nodigen.

Bram Wiekens geboren Oud Pekelder en nu woonachtig in Ommerlanderwijk vertelt een verhaal, dat aansluit bij de geschiedenis van de Pekelder middenstand van toen.

Het Proatcafé begint om 19.30 uur. De entree bedraagt vijf euro; dit is inclusief een kopje koffie of thee.