Wel zonneparken, maar geen windmolens in Pekela

Het gemeentebestuur van Pekela laat weten geen windmolenparken te willen. Terreinen met zonnepanelen zijn wel welkom. Dat is gebleken uit een schrijven van Pekela aan de Dorpscoöperatie Ommelanderwijk.

Laatstgenoemde was er achter gekomen dat de Raedthuysgroep plannen had om langs het A.G. Wildervanckkanaal tot aan Nieuwe Pekela een windmolenpark te ontwikkelen. De groep wilde dit doen in samenwerking met een loonbedrijf en een veehouderij.

Wethouder Van Mannekes van Pekela heeft in een eerder stadium reeds gesprekken gevoerd met de Raedthuysgroep. Daarin heeft hij gezegd dat Pekela geen initiatieven zal ontwikkelen tot het plaatsen van windmolens.

Dorpscoöperatie Ommelanderwijk vreest in de plaats sociale onrust indien Raedthuys toestemming krijgt om windturbines te bouwen. Daarvoor hoeft ze volgens een zegsman nu niet meer bang te zijn gezien het antwoord van Pekela en het feit dat de gemeente Veendam in bedoeld gebied evenmin windmolen wil.

Pekela gaat zich in de nabije toekomst richten op zonneparken. In april komt het Pekelder college met nieuwe plannen op dit gebied. De raad heeft eerdere voorstellen over zonneparken in de gemeente afgekeurd.