Meeloopmiddag vmbo Campus Winschoten

Voor basis-, kader- en tl/mavo-leerlingen van klas 2 wordt dinsdag 19 maart een meeloopmiddag gehouden op vestiging Campus Winschoten van het Dollard College. Leerlingen kiezen profielen die ze willen volgen in het derde leerjaar. Tijdens de meeloopmiddag maken ze kennis met twee profielen waar hun interesse naar uit gaat. Hiervoor kunnen ze zich van te voren aanmelden.

Vestiging Campus Winschoten van het Dollard College biedt een breed onderwijsaanbod in de bovenbouw van het vmbo. De leerlingen kunnen kiezen uit zeven profielen: Bouwen-Wonen-Interieur, Economie & Ondernemen, Groen, Horeca-Bakkerij-Recreatie, Mobiliteit & Transport, Produceren-Installeren-Energie, Zorg & Welzijn. Door een goede organisatie kan Campus Winschoten dit brede vmbo-onderwijsaanbod in de krimpregio blijven aanbieden.

Twee profielen kiezen
Op Campus Winschoten kiest de leerling twee van de zeven profielen. Er zijn maar liefst 21 profielcombinaties mogelijk. Later in het derde leerjaar maakt de leerling een definitieve keuze voor één profiel waarin de leerling centraal examen doet. Het andere profiel wordt dan automatisch keuzedeel en telt mee voor het schoolexamen. De leerling stelt voor de profielen een eigen leerroute samen. Dit geldt voor alle leerwegen op Campus Winschoten: basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg.

Meeloopmiddag en presentatie voor ouders
Tijdens de meeloopmiddag op 19 maart krijgt de leerling, door het volgen van verschillende lessen, een goed beeld van de profielen. Zo kan een weloverwogen keuze gemaakt worden tussen de verschillende profielen. De meeloopmiddag begint om 13.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Aansluitend worden ouders uitgenodigd voor een presentatie op Campus Winschoten aan de P.C Hooftlaan 1 in Winschoten. Vanaf 16.45 uur is er gelegenheid om de praktijkruimtes te bekijken en is er soep en broodjes.

Aanmelden

Aanmelden voor de meeloopmiddag kan binnenkort via: www.dollardcollege.nl/meeloopmiddag-Campus