Keep the good music alive brengt Woodstock tot leven in De Kiepe

Rock-On: Keep the good music alive brengt zaterdag 6 juni Woodstock tot leven in De Kiepe in Nieuwe Pekela. Dit muziekfestival op een weiland van boer Max Yasgur in Bethel geldt nog altijd als hét festival der festivals. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Woodstokc werd gehouden.

Het festival, dat als motto '3 Days of Peace & Music', kende trok ruim 400.000 bezoekers, waarvan een groot aantal geen kaartje had. Het liep dusdanig uit de hand dat op een gegeven moment zelfs de noodtoestand werd afgeroepen. Twee jaar geleden werd het weiland tot historisch erfgoed verklaard.

Woodstock, dat plaatvond van 15 tot en met 18 augustus 1969, betekende de doorbraak van veel muzikanten. Bands en artiesten als The Who, Ten Years After, Santana, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Joe Cocker, The Band, Canned Heat en Creedence Clearwater Revival traden er op.

De band Hayfield probeert de sfeer van destijds in De Kiepe enigszins te benaderen met nummers van genoemde artiesten. De organisatie roept bezoekers op om in 60's style naar het dorpshuis in Nieuwe Pekela te komen.

Kaarten zijn te koop bij Bloemenshop Jolanda in Nieuwe Pekela, of via 0613131952 en 0648499266