Grunneger Weke in de gemeente Westerwolde

De Grunneger Weke in de gemeente Westerwolde vindt plaats van 15 tot en met 24 maart. Het doel van deze activiteitenweek is het onder de aandacht brengen van de Groninger taal en cultuur bij inwoners.

De officiële start is op vrijdag 15 maart om 10.30 uur, voorafgaand aan de activiteit ‘Inkiek in het Pronkjewailpad’. Wethouder Giny Luth opent de Grunneger Weke met een kanonschot op het Marktplein in Bourtange.

Pronkjewailpad Westerwolde
Na de opening kunnen belangstellenden gratis deelnemen aan de wandeling (start vanaf het Marktplein) van een deel van het Pronkjewailpad rondom Bourtange. Het Pronkjewailpad Westerwolde wordt officieel in april geopend en kent zijn oorsprong in het Gronings Volkslied: ‘Ain Pronkjewail in golden raand is Grunnen, Stad en Ommelaand’. Meer informatie over het Pronkjewailpad volgt binnenkort.

Overzicht activiteiten
Andere activiteiten tijdens de Grunneger Weke zijn onder andere een Groninger Pubquiz, lezingen, een liedjesfestival en een ‘Dag van de Dieverdoatsie’. Het overzicht van alle activiteiten is te vinden in de brochure die 27 februari huis-aan-huis is verspreid, op westerwolde.nl en op facebook.com/GrunnegerWeke.