Tekenen voor vluchtelingen op Lesbos in Beerta

We kennen ze allemaal: de beelden van stromen vluchtelingen, de overvolle opvangkampen en de barre omstandigheden waarin veel van onze aardse medebewoners moeten zien te overleven. Nicolette van der Smagt van Als de Zon in Beerta ziet dit al jaren met lede ogen aan. Zij ondernam actie.

Nicolette: "Al jaren heb ik de wens om te tekenen met vluchtelingen in Griekenland. Om kinderen en vrouwen te helpen hun heftige emotionele ervaringen via creatieve expressie te uiten. In april gaat dit gebeuren en vertrek ik met een collega naar Lesbos. We gaan bewoners van een vluchtelingenkamp helpen hun heftige emotionele ervaringen via creatieve expressie te uiten: verhalend, tekenend, boetserend, bewegend."

Ze wil daar graag tekenmateriaal en geld achterlaten. Om dit voor elkaar te krijgen organiseert ze een workshop 'Tekenen voor Lesbos'. De workshop wordt gehouden in maart of april. Deelname kost 17,50 euro. Er wordt gewerkt in groepjes van acht personen. Wie zelf met een groepje van minimaal zes personen wil deelnemen, kan - in overleg - een datum en/of locatie worden geprikt.

Op 13 maart is er van 14.00 tot 15.30 uur een workshop voor kinderen; op 25 maart of 1 april van 19.30 tot 21.30 uur een workshop voor volwassenen, en op 29 maart of 3 april van 13.30 tot 15.30 uur een workshop voor volwassenen.

Een vrijwillige bijdrage overmaken kan ook: NL52ASNB 0708470475, onder vermelding van Vluchtelingen Lesbos.

Opgeven

Opgeven kan via nicolette@alsdezon.nl. Meer informatie op https://alsdezon.nl/tekenen-voor-lesbos/