Volleybalvereniging Abiant/Set Uppers eert haar scheidsrechters

Zoals iedere club kan ook volleybalvereniging Abiant/Set Uppers uit Scheemda niet functioneren zonder vrijwilligers. Afgelopen zaterdag werden daarom vijf scheidsrechters in het zonnetje gezet. Samen zijn ze al meer dan 150 jaar actief.

Auke Vonck leidt al ruim 40 jaar volleybalwedstrijden in goede banen. Anita Huizinga, Lucas Kamps en Joop Sillius hanteren inmiddels 30 jaar de scheidsrechtersfluit, terwijl Michiel Dietvorst 25 jaar actief is als leidsman.

Namens de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) was scheidsrechterscoördinator Marian Folmer aanwezig om Vonck de gouden officialspeld te overhandigen, terwijl de andere vier de zilveren officialspeld kregen.

Folmer benadrukte het belang van deze vrijwilligers. "Zonder scheidsrechter, kan er geen wedstrijd gespeeld worden.’’ Abiant/Set Uppers-voorzitter Gerard Siemons bedankte namens de vereniging de scheidsrechters voor hun jarenlange inzet.

Felicitaties

Na het in ontvangst nemen van hun bondsspelden gingen Vonck en zijn collega’s onmiddellijk door naar de speelvelden. Zo zag Vonck de heren van Abiant/Set Uppers een duidelijke 4-0 zege op Lycurgus boeken in de promotieklasse. Pas na het laatste fluitsignaal konden hij en de anderen de vele felicitaties in ontvangst nemen.

Gestage groei

Abiant/Set Uppers maakt de laatste jaren een gestage groei qua ledenaantal door. Vooral de jeugdafdeling groeit als kool, waardoor Abiant/Set Uppers zich de grootste volleybalvereniging van Oost-Groningen mag noemen.