Waed Fawwaz van het Dollard College in Oude Pekela is de beste voorlezer van Groningen

Maar liefst negen voorleeskampioenen streden op 6 maart om een plaats in de landelijke finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. Winnares werd Waed Fawwaz van het Dollard College in Oude Pekela.

Ongeveer 70 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een jury bestaande Jacqueline Roelofs, manager innovatie bij BiblionetGroningen, Erik Drenth, wethouder van cultuur en onderwijs in de gemeente Midden-Groningen en Harm de Jonge, schrijver van jeugdliteratuur, hadden de taak om de bestevoorlezer te kiezen. De wedstrijd vond plaats in Borg Welgelegen in Sappemeer.

De winnaar van deze finale, Waed Fawwaz, neemt het op 25 mei op tegen de andere Provinciale Voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in Podium Hoge Woerd in de Meern in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2019.

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12 tot18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.