Hedwig Zomerman uit Winschoten voor tweede keer in finale Miss Teen of Groningen

Hedwig Zomerman uit Winschoten zit voor het tweede ahctereenvolgende jaar in de finale van Miss Teen of Groningen. De finale vindt plaats op 18 mei 2019 in het Kielzog in Hoogezand.

Hedwig (17) werd vorig jaar tweede. Dit jaar probeert ze zich te plaatsen voor de landelijke verkiezingen van Miss Teen of the Netherlands.

"Al je dromen kunnen werkelijkheid worden zolang je er maar in gelooft en er voor gaat", zegt de Winschotense, die op dit moment midden in de keuringen zit voor de Politie Academie in Amsterdam. Ze heeft de eerste keuringen al gehaald en afgelopen maandag heeft ze haar laatste de psychologische test gedaan. Het is nu nog wachten op de uitslag. Mocht ze dat halen, dan gaat ze verhuizen naar Amsterdam om daar haar opleiding op de Politie Academie te gaan volgen.  

Stichting Linda Foundation

Miss Teen of Groningen doet, zoals bekend, veel voor het goede doel. Een groot deel van de opbrengst gaat naar Stichting LINDA.foundation, gerund door presentatrice Linda de Mol. Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat betekent dat veelen niet kunnen sporten, geen lekkere warme jas kunnen betalen en nooit op vakantie gaan. Omdat kinderen nooit verantwoordelijk zijn voor de financiële problemen van hun ouders of verzorgers, maar er wel onder lijden geeft LINDA.foundation deze kinderen een steuntje in de rug.

Afsluitdijk

Dat is ook iets waar Hedwig zich voor gaat inzetten. Ze gaat op 31 maart de Afsluitdijk lopen om op die manier geld in te zamelen voor dit goede doel. Ook zamelt ze flessen in. Verder is ze op Social Media flink actief om geld in te zamelen voor de LINDA.foundation.

Finale

De finale op 18 mei het Kielzog in Hoogezand bestaat uit een galaronde, een bikinironde  en een vragenronde. De jury kijkt naar de inzet van de kandidaten op de trainingsdagen, en naar hun inzet voor het goede doel.
 
Sms

Er kan ook gestemd worden via sms (meetellend voor de finale). Wie op Hedwig wil stemmen, sms naar 3010: Poll Groningen Hedwig. Een sms'je kost 1.10 euro.