43e Editie van Nationale Sterrenkijkdagen

De 43e Editie van de Nationale Sterrenkijkdagen wordt gehouden in het weekend van 15 tot en met 17 maart. De organisatie is in handen van de Koninklijke vereniging voor Weer- en Sterrenkunde. In de provincie Groningen zijn er slechts drie plaatsen waar het publiek terecht kan. Eén van die plaatsen is Bellingwolde bij Tido van der Laan aan de Sportweg 48.

Daar is de sterrenwacht geopend op vrijdagavond 15 maart vanaf 19.00 uur. Het publiek kan dan kijken naar de maan, die voor iets meer dan de helft verlicht is, de planeet Mars en afhankelijk van de drukte naar objecten als de Orionnevel en het Zevengesternte. 

In heel Nederland staan bij verenigingen, volksterrenwachten en particulieren telescopen opgesteld om naar de hemel te kijken. Het doel van de kijkdagen is het grote publiek kennis te laten maken met de wereld boven ons en met de hobby sterrenkunde. Zo wordt er uitleg gegeven over het zoeken van sterrenbeelden en hoe een telescoop werkt. Hierbij zijn moderne middelen zoals een tablet of smartphone een goede bron voor informatie.

Meer informatie

Voor meer informatie: www.sterrenwacht-bellingwolde.nl