Industrieweg Vriescheloo krijgt fleurige bloembakken

De Industrieweg in Vriescheloo krijgt op vrijdag 15 maart tijdens NL Doet fleurige bloembakken geplaatst. Deze bakken komen er, omdat wandelaars die het Ganzenpad lopen, op twee plekken de Industrieweg moeten oversteken.

De dorpsraad verzocht de gemeente om een zebrapad, maar dat verzoek werd afgewezen. Nu krijgt de straat drie fleurige, kleurige bloembakken, die door leerlingen van SWS De Driesprong zijn geschilderd.

Kern met Pit

De kosten die deze bloembakken met zich mee brengen, worden betaald van het geld dat de dorpsraad kreeg voor dit project van Kern met Pit, een initiatievenwedstrijd. Die werd afgelopen januari uitgereikt in Slochteren. Onder de noemer ‘Kleurrijk Vriescheloo’ mochten de dorpsraadleden duizend euro in ontvangst nemen.

NL Doet

Aankomend weekend, tijdens de NL Doet-dagen worden de bakken geplaatst. Er is een officieel moment geprikt op vrijdag 15 maart om 14.00 uur. Dan komen de geschilderde bakken met een tractor naar de plek van plaatsing toe. Zowel enkele dorpsraadleden als mensen van de gemeente Westerwolde zullen bij dit heugelijk moment aanwezig zijn.