HQ-Events wijkt uit naar De Klinker in Winschoten

HQ-Events wijkt (voorlopig) voor haar concerten uit naar De Klinker in Winschoten. Het optreden van Dilana, op 1 juni, is het eerste evenement dat daar wordt gehouden.

Op 20 juni stond Damage Justice, met in het voorprogramma rockband SinnerS (in de gelederen Bert 'Foef' Meis uit Winschoten) en de punkrockers van F.U.A. op de 'oude locatie', de grote zaal van de Harbour JazzClub Winschoten (bekend als De Tramwerkplaats), gepland, maar dit evenement verhuist naar later dit jaar. 

"We hebben besloten om te kiezen voor een betere akoestische omgeving", zegt Rick Lindeboom van HQ-Events. "In de grote zaal van De Klinker performen is ook voor bands een knaller."

Het is de bedoeling dat bands na de zomervakantie gaan optreden in het nog te openen Muziekcafé Mazzo. "Als het goed is gaat eind september Mazzo open."

Dilana

Dilana (Smith), op 1 juni in De Klinker, groeide op in Zuid-Afrika, waar ze op 16-jarige leeftijd een nummer 1-hit scoorde met de single Dancing in the moonlight. Ze deed in 2006 mee aan het Amerikaanse programma Rock Star: Supernova, waar ze als tweede eindigde. Een tournee door de Verenigde Staten was het vervolg. De in Emmen woonachtige Smith, bracht tot nu toe drie cd's uit, waarvan Wonderfool in de Album Top 100 belandde. In het voorprogramma in Winschoten staat de band Roasted uit Stadskanaal en omgeving.

Meer informatie

Meer informatie op: https://hq-events.net/