Inessa's weg naar yoga

Inessa Gezelle-Meerburg uit Kazachstan werkte jarenlang achter de computer. Ook reisde ze veel met het vliegtuig. "Op een gegeven moment kreeg ik last van mijn nek en schouders en ik had vaak last van hoofdpijn door deze manier van leven", vertelt ze. Yoga bracht uitkomst.

"Een vriendin van mij zei: 'Ga je mee naar yoga?" Toen wist ik nog niet dat ik verliefd zou worden op yoga. Dat het zo veel positieve veranderingen in mijn leven zou brengen. Later ben ik yoga gaan studeren in India, Centraal Azië en Nederland."

Vorig jaar opende ze, samen met haar Nederlandse man Jaap, ‘Yogastudio Nieuwe Pekela’. 'In een ontspannen sfeer onderwijs ik een actieve vorm van yoga. In de loop van een les gaan we verschillende spiergroepen bij langs, dat helpt tegen spierspanning en verbetert de bloedsomloop. Dankzij ademhalingsoefeningen wordt de borstkas en het longvolume groter. Verder maken we de ruggengraat sterker en doen we bijvoorbeeld zelfmassage om de bovenrug te ontspannen."

"Ik ben blij als mijn klanten zeggen: 'Nu kan ik de vloer aanraken bij het buigen', 'Ik voel dat mijn rug niet meer zo stijf is', of 'Mijn knie is beter en ik kan doorgaan met hardlopen'."

"Eén van de betekenissen van yoga is de weg naar jezelf. Controle over je lichaam geeft een groot gevoel van vrijheid, trots en rust", besluit Inessa.

Meer informatie

Yogastudio Nieuwe Pekela is gevestigd aan de Ds. Sicco Tjadenstraat C59, telefoonnummer: 06-40082058.  Meer informatie over Yogastudio Nieuwe Pekela op www.yogastudio-nieuwepekela.nl