Vliegbedrijf Tom van der Meulen start met de bouw van Museum Hangaar Oostwold

Vliegbedrijf Tom van der Meulen start in april met de bouw van Museum Hangaar Oostwold, die onderdak gaat bieden aan de historische vliegtuigen van het vliegbedrijf.

Het vliegbedrijf beschikt over een aantal zeer bijzondere vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, die tot nu toe werden gestald bij de andere vliegtuigen, waaronder de zeldzame P-51 Mustang en de Harvard AT-16. De P-51 Mustang wordt vooral ingezet voor herdenkingsvluchten en op Airshows. De Harvard wordt ook ingezet op Airshows en daarnaast gebruikt als trainingstoestel.

Door een speciale hangaar te bouwen voor alleen de historische vloot kunnen we meer aandacht geven aan deze vliegtuigen met vaak een imposante historie. Tom van der Meulen: "Ons vliegveld is uniek omdat wij als enige de combinatie met het vliegen met historische vliegtuigen en het opereren van een vliegveld combineren."

Oostwold Airshow

Zo wordt er op 9 en 10 juni de 10e editie van de Oostwold Airshow gehouden, zie: www.oostwold-airshow.nl.

Historie van het vliegbedrijf

De Museum Hangaar wordt niet alleen gebruikt worden voor de Mustang en de Harvard, maar er wordt ook aandacht besteed aan de historie van het vliegbedrijf en van luchtvaart in bredere zin. Zo zal ook een historisch Piper Cub sproeivliegtuig worden getoond.

Het vliegbedrijf, dat is opgericht in 1956, is een van de oudste luchtvaartondernemingen van Nederland en kent een rijke luchtvaarthistorie. Het is begonnen als landbouwluchtvaart bedrijf, maar nu zijn de belangrijkste elementen vliegtuigonderhoud en -restauratie, verhuur, rondvluchten en instructie.

Deze luchtvaarthistorie en de collectie WW II vliegtuigen zullen naar verwachting vanaf september te zien zijn in de nieuwe Museumhangaar. Bezoekers kunnen hun bezoek combineren met een rondvlucht boven de provincie Groningen en een kopje koffie in café ‘Hangar 28’.