'Hee ga je mee' met Alja Dammer uit Westerlee

Alja Dammer uit Westerlee is gestart met haar bedrijf 'Hee ga je mee', dat probeert zoveel mogelijk reizen op maat te organiseren voor onder meer mensen met verminderde mobiliteit of een andere beperking.

"Vanaf 2012 heb ik gewerkt voor een bedrijf in Rotterdam dat vakanties verzorgt voor mensen met een beperking. Het eerste jaar als begeleider en daarna vier jaar als teamleider tijdens reizen. Hierbij had ik de leiding over groepen mensen die met wat extra hulp en ondersteuning van ervaren begeleiders toch een leuke vakantie konden beleven ondanks hun beperking of handicap."

Het betreft niet alleen reizen in Nederland, maar ook naar het buitenland.

Voor iedereen een geschikte reis

"Met meer dan 75 reizen ervaring weet ik precies wat er allemaal nodig is om mensen met (of zonder) een beperking een fijne vakantie of dagje uit te bezorgen. Met hulp van ervaren begeleiders is het mogelijk om voor iedereen een geschikte reis te organiseren. Omdat er vanuit het noorden van het land weinig reizen zijn met begeleiding ben ik als zzp-er gestart en probeer bij mensen de drempel te verlagen om op reis te gaan."

Reizen op maat

'Hee ga je mee' probeert zoveel mogelijk reizen op maat te organiseren. Hierbij geeft de cliënt zijn voorkeuren aan. Denk aan: de bestemming, de duur van de reis, de periode en het vervoersmiddel. Verder wordt de hulpvraag besproken. Dat kan gaan over hulp met dagelijkse verzorging en/of hulp bij verplaatsingen (duwen van een rolstoel of even een arm ter ondersteuning), hulp tijdens het reizen met bijvoorbeeld vliegtuig, boot of bus, en hulp bij het overstappen of inchecken. Maar ook ondersteuning bij met vreemde talen of het leggen van sociale contacten.

"Kortom het begeleiden en/of ondersteunen van de gehele vakantiereis. Aan de hand van de wensen van de cliënt gaat 'Hee ga je mee' een passend voorstel maken en een prijsopgave. Indien de cliënt akkoord gaat kan de reis geboekt worden", besluit Dammer.

'Hee ga je mee' is bedoeld voor personen met verminderde mobiliteit of een andere beperking, personen zonder partner, echtparen of vrienden waarbij één of beide persoon hulp en ondersteuning nodig hebben, groepjes vrienden of familie die graag eens samen uit willen, mensen die het fijn vinden om met begeleiding te reizen of personen die hulp nodig zijn tijdens de reis naar bijvoorbeeld familie in het buitenland.

Meer informatie

Meer informatie op www.heegajemee.com, of informeer naar de mogelijkheden via email: info@heegajemee.com of telefonisch: 06-20868600.