D66-ers werken zich in het zweet tijdens NLdoet

Op veel verschillende plekken staken D66’ers de handen uit de mouwen in het kader van NLdoet. In Oldambt waren de D66’ers te vinden bij Natuurspeelplaats Blauwestad.

D66-ers Nelleke de Graaf en Henriëtte Davelaar hielpen samen met andere vrijwilligers mee met het aanplanten van nieuwe fruitbomen in het Park van Pomona, in de Blauwestad. Park van Pomona is een initiatief van bewoners van woongebied Het Park in Blauwestad. Zij hebben de groene brink in de wijk ingericht met een boomgaard met heel veel verschillende fruitbomen.

Een aantal bomen is echter doodgegaan doordat er bij de aanplant geen drainage is aangelegd. Dit is inmiddels geregeld; tijd dus voor nieuwe bomen, zodat er deze zomer weer fruit geplukt kan worden voor verse appelsap en fruitlikeuren, gemaakt door Alambik.

Henriëtte Davelaar uit Oostwold, commissielid D66 Oldambt: “Wij denken aan morgen, dus we doen vandaag. Wij werken samen aan een vrije, veelbelovende en duurzame toekomst. Dat is de slogan van de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten Verkiezing 2019. Met zo’n slogan kan je niet anders dan ook dit jaar weer met NLdoet je handen uit de mouwen te steken. Letterlijker kan je het niet krijgen: We doen vandaag, om morgen en in de toekomst de natuurspeelplaats ook netjes te houden.”