Aan de slag voor een stukje extra leefbaarheid van het dorp en de streek

Vrijwilligers en cliënten van de dagbesteding van De Zelfmakerij in Oostwold hebben meegedaan aan NLdoet, voor - zoals wordt gesteld - 'een stukje extra leefbaarheid van het dorp en de streek'.

Er werd een kiwipergola gebouwd, zodat bezoekers kunnen lopen van het erf naar het meer en boottoeristen vanaf het meer naar erf kunnen van de streekboerderij voor bijvoorbeeld een kop thee of een rondleiding.

Aan de actie deden dit jaar vier werknemers van de NAM en cliënten van De Zelfmakerij mee. Samen hebben zij gaten gegraven in de zware klei en de zware palen in de grond gezet en omhoog gehesen. En op het laatste de vier kiwistruiken tegen de pergola aan gepland.

Waardevol voelen

Henk Loer, begeleider dagbesteding De Zelfmakerij: “Je waardevol voelen is een belangrijk speerpunt van De Zelfmakerij. Iedereen wil waardevol zijn en een volwaardige plaats hebben in de samenleving. Wij vinden dat het hebben van werk daarbij een belangrijke rol speelt. Werk wat zingeving geeft. Zelf iets maken en zelf iets creëren. Tijdens NLdoet kunnen ook andere mensen ervaren hoe het voelt om van waarde te zijn, om weer echt iets te maken, met je handen in de aarde te zitten en fysiek bezig te zijn. Juist mensendie op kantoor werken vinden dit prettig om te ervaren."

En verder: "Super fijn dat de werknemers van Shell ons geholpen hebben tijdens NL doet. Samen hebben we ons een dag in het zweet gewerkt om te bouwen aan de leefbaarheid van een dorp, maar ook aan een goed gevoel voor onszelf.”