Russische viermaster Kruzenshtern grootste Tall Ship van DelfSail

Delfzijl

Stichting DelfSail is trots om te kunnen mededelen dat ook de Russische viermaster Kruzenshtern aanwezig zal zijn tijdens het evenement. Met haar lengte van maar liefst 114,5 meter is zij het grootste schip dat straks op DelfSail te bewonderen is.

Dit Russische Tall Ship is het op een na grootste traditionele zeilschip ter wereld dat nog vaart en zonder twijfel één van de populairste gasten op internationale nautische evenementen. Het schip brengt een crew van 220 man mee daar Delfzijl, waarvan 115 kadetten in opleiding. Extra bijzonder: de Kruzenshtern viert dit jaar haar 90e verjaardag. Met haar lengte van 114,5 meter, breedte van 14 meter en hoogte van 55 meter is de Kruzenshtern een imposante verschijning. Ze werd in 1926 gebouwd op de Tecklenburgwerf, vlakbij het Duitse Bremerhaven, en kwam in de vaart als Padua. Ze is onderdeel van de Flying-P-Line en het laatste zeilende vrachtschip dat werd gebouwd. DelfSail is dit jaar het grootste publieksevenement van Noord-Nederland. Van 29 juni tot en met 3 juli kunnen bezoekers genieten van de grootste zeilschepen ter wereld en honderden historische vaartuigen. In de Eemshaven en op kaden en in het centrum van Delfzijl kunnen bezoekers genieten van vele optredens en activiteiten. DelfSail is gratis toegankelijk.

Auteur

Arjan Brondijk