Uitbreiding hand- en polsteam Ommelander Ziekenhuis

DELFZIJL

Het handenteam in het Ommelander Ziekenhuis Groningen is uitgebreid met drie plastisch chirurgen en heet nu officieel ‘hand- en polsteam Ommelander Ziekenhuis’.

Hierdoor is zowel de expertise als de capaciteit fors uitgebreid. De zorg voor mensen met klachten van onderarm, pols en hand is nu optimaal. Sinds vijf jaar is er een handenspreekuur in het Ommelander Ziekenhuis waarbij twee traumachirurgen, Vincent Heemskerk en Marcel Pranger, samenwerken met handtherapeuten van de Praktijk voor Handtherapie Groningen. Door de komst van de plastisch chirurgen kunnen mensen in het Ommelander Ziekenhuis terecht voor nog meer specifieke behandelingen aan de hand en pols. De plastisch chirurgen binnen het team zijn Ilona Hospers, Tim Middelberg en professor Paul Werker: “Het mooie is dat we echt als één team werken. We kunnen gebruik maken van elkaars expertise en dat zorgt ervoor dat we de patiënt een nog gerichter behandeladvies kunnen geven,” laten de nieuwkomers weten.

Ook de traumachirurgen, Marcel Pranger en Vincent Heemskerk, en handtherapeut John Schaap zijn blij met de uitbreiding: “Door onze nauwe samenwerking sluiten we meer aan bij de behoefte van de patiënt om niet voor één probleem naar meerdere zorglocaties te moeten. Bovendien kunnen ook meer gecompliceerde behandelingen nu in Winschoten en Delfzijl uitgevoerd worden. Hierdoor hoeven patiënten uit de regio niet meer naar Groningen te rijden voor hun behandeling.”. De wachttijden voor deze behandelingen zijn kort, waardoor patiënten snel geholpen kunnen worden.

Alle chirurgen in het hand- en polsteam van het Ommelander Ziekenhuis hebben als aandachtsgebied handchirurgie, waardoor het Ommelander Ziekenhuis veel extra expertise op dit gebied in huis heeft. Deze uitbreiding van het zorgaanbod met hele specialistische zorg in de regio is mogelijk dankzij de samenwerking van zorgprofessionals in het UMCG en het Ommelander Ziekenhuis Groningen.


Auteur

Redacteur