Vernieuwd historisch tijdschrift Terra Westerwolda ziet het licht

Ter Apel

Het historische tijdschrift Terra Westerwolda heeft een herstart gemaakt.

Nadat de samenwerking met het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal begin dit jaar is beëindigd, heeft het bestuur van de Historische Vereniging Westerwolde (HVW) besloten het tijdschrift onder dezelfde naam voort te zetten. Het geheel vernieuwde blad is nu verschenen. De redactie bestaat uit Jochem Abbes, Tjarko van Dijk (namens Museum de Oude Wolden), Hans ter Heijden (eindredacteur), Jan Huizing, Marja Kiel, Henriëtte Kuiper en Geert Volders. Vaste medewerkers zijn fotograaf Herman Janssen uit Ter Apel en de Onstwedder kunstschilder Geert Schreuder. Janty Heeres van JantyDesign uit Rhederveld is de nieuwe vormgever; Wubbe Alvering uit Vlagwedde verzorgt het drukwerk en de distributie. Nieuw in Terra Westerwolda is de vaste bijdrage die de lezer wordt aangeboden door Museum de Oude Wolden. Over het testament van Bommen Berend schreef Tjarko van Dijk in de eerste editie een artikel dat toch een ander licht werpt op de bisschop, die vooral als ‘rouwdouwer’ bekend stond. Een nieuwe rubriek wordt verzorgd door studente Sanne Meijer, die verslag doet van haar historische ontdekkingsreis door Westerwolde. En lag de BVD ook in Veele tussen de struiken toen Roel van Duijn, de oprichter van Provo en Kabouter,eind jaren 70 een boerderij in Veele dreef? Hans ter Heijden zocht hem op in Amsterdam en noteerde zijn verhalen over het ‘romantische’ boerenleven in Westerwolde. Leden van de Historische Vereniging Westerwolde ontvangen het blad automatisch, de kosten voor het lidmaatschap bedragen 20,00 euro per jaar. Het blad is voor 4,95 ook te koop bij onder meer de Oude Stelmakerij in Sellingen. Het tijdschrift verschijnt drie keer per jaar. U wilt meer informatie? Kijk dan op de website www.verenigingwesterwolde.nl  

Auteur

Paul Abrahams