Maand van de Geschiedenislezing in Streekhistorisch Centrum

Stadskanaal

Manuel Claasen houdt zondag 9 oktober in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal een causerie over de Verlichting in de literatuur (en daarbuiten) De lezing vindt plaats in het kader van de Maand van de Geschiedenis die dit jaar het thema ‘Grenzen’ heeft.

Het beeld dat wij van de Verlichting hebben, gaat meestal niet samen met het imago van de achttiende eeuw in ons land, de eeuw waarin het verlichte denken doorbrak. Voor velen is dit de nogal saaie, ingeslapen periode van de ‘Pruikentijd’, waarin men kleinburgerlijk teerde op de roem en verworvenheden van de  zeventiende, ‘Gouden’ Eeuw. Dat dit beeld op zijn zachtst gezegd niet helemaal correct is, hoopt Manuel Claasen aan te tonen in zijn causerie, over grenzen die verlegd werden, in studeerkamer en op straat, in de rol der geslachten en in de politiek, in opvoeding en kennis van de wereld. Voor meer informatie en reserveren: tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl.  

Auteur

Cindy Houwen