Veteranendag gemeente Vlagtwedde in Vesting Bourtange

Ter Apel

Op zaterdag 17 juni vindt in de vesting Bourtange, ter gelegenheid van de Nederlandse Veteranendag, een bijeenkomst plaats voor oorlogsveteranen uit de gemeente Vlagtwedde.

Met deze bijeenkomst wil het gemeentebestuur waardering tonen voor de inzet en moed die de veteranen hebben getoond tijdens verschillende vredesmissies. De gemeente Vlagtwedde kent een groot aantal oorlogsveteranen. Het doel van de veteranendag is het verkrijgen van bekendheid met en waardering voor de veteranen. De dag kent een officieel deel met diverse toespraken, onder andere van burgemeester Leontien Kompier. Tijdens het informele deel krijgen de aanwezigen volop de gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje onderling ervaringen uit te wisselen. Er zijn ruim negentig geregistreerde oorlogsveteranen met hun eventuele partner uitgenodigd. De veteranen hebben gediend in onder andere Indië, Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak en Afghanistan.

Auteur

Paul Abrahams