Landbouwbeurs Vlagtwedde succesvol verlopen

Vlagtwedde

De doelstelling was 15000 bezoekers, maar dit aantal werd niet gehaald. Volgens Bert Jan de Groot van de Vlagtwedder Landbouwbeurs kwamen er, verspreid over de drie dagen, ruim 12000.

"We zijn bijzonder tevreden", zegt De Groot. "Twee jaar geleden stond de teller op 7000, nu dus ruim 5000 meer. De genoemde 15000 was een beetje nattevingerwerk, ha, ha. We moeten de lat voor onszelf natuurlijk wel hoog leggen." De landbouwbeurs werd twee jaar geleden later in de zomer gehouden. Op verzoek van de standhouders en met in het achterhoofd dat de kans op een hittegolf minder groot was, is het evenement eerder georganiseerd. "Een goede zet", blikt De Groot terug. "Alle drie de dagen was het weer fantastisch, al steeg het kwik zondag wel naar de 26, 27 graden. Twee jaar geleden was het echter ver boven de 35 graden. Dat was te veel van het goede." Hoewel het zondag dus ook behoorlijk warm was, kwamen die dag wel de meeste mensen, ruim 5000. "De eerste twee dagen hadden we al 7000 betalende bezoekers, evenveel als twee jaar geleden over drie dagen." De beurs presenteerde een mix van agrarisch vakmanschap, paardensport, plattelandsleven en oldtimers. Ook waren er tal van demonstraties. Verder was er met onder meer een bungee-trampoline en springkussens aan de kinderen gedacht. "We willen een compleet dagje uit bieden. De beurs is uiteraard voor landbouwers een veehouders, maar ook mensen die niets met het boerenleven hebben, kunnen er prima terecht. Vandaar ook dat het aanbod zeer divers is." De volgende Vlagtwedder landbouwbeurs op het evenemententerrein aan de Onstwedderweg is in 2019. Waarschijnlijk zal het driedaagse evenement dan ook weer in de tweede week van juni worden gehouden. "Dat is nog niet zeker, maar ga hier maar wel van uit. Dit is ons prima bevallen." De organisatie mikt dan weer op minimaal 15000 bezoekers. "Je moet ambitieus zijn en blijven", besluit De Groot.

Auteur

Arjan Brondijk