Bert Heerink toont schilderijen op Schildersfestival Montmartre

Sellingen

Bert Heerink is vooral bekend als zanger. Hij scoorde met de Nederlandse band Vandenberg in de jaren tachtig twee wereldhits, Burning Heart en Different Worlds. Ook zong hij reclamespots voor Heineken in (onder andere Julie July). Minder bekend is dat Heerink ook schildert.

Evenals zijn kompaan destijds bij Vandenberg, Adje van den Berg (later gitarist van de wereldband Whitesnake), trouwens. Op zaterdag 8 juli tussen 11.00 en 17.00 uur is een aantal van zijn werken te zien op het Schildersfestival Montmartre in Sellingen. Op dit festival is er, naast kraampjes van (amateur)kunstenaars ook muziek en straattheater. Vanaf 13.00 uur is er de veiling van de kunst van de leerlingen van Op de Esch en een uur later start de kunstveiling. Veilingmeesters zijn Alex Vissering en Luut Jan Sterenberg. Zoals gebruikelijk doen ook De Sprankel en de hervormde kerk mee. In de hervormde kerk is er muziek; in De Sprankel zijn de kunstwerken te bewonderen die later op de kunstveiling worden verkocht. Verschillende Sellinger verenigingen, zoals De Speeltuinvereniging en Jeduthun ontbreken ook dit jaar niet. Heerink speelt 's avonds, met Kees Schipper en Co Vergouwen, bij snackbar Sell'n in Sellingen. https://youtu.be/m4Hu609hVgM

Auteur

Arjan Brondijk