Veendammer band Dusty Hat in vanBeresteyn

Veendam

Gerry Wolthof, Marianne van der Velde, Ilona van Veen en Hans Steneker waren afgelopen zaterdag te bewonderen tijdens de Night of the Guitars in Parkzicht en maken zich nu op voor een theaterconcert op 9 januari in vanBeresteyn.

Samen vormen ze de country-rockband Dusty Hat. De band is ontstaan nadat Gerry Wolthof (vh Still Going West, Neil Young Mirror band) en Marianne van der Velde (No Sporano, Spritz), besloten een aantal duetten te zingen. Hun stemmen vielen zo goed samen dat ze er een muzikaal vervolg aan wilden geven. In bassist Hans Steneker en violiste Ilona van Veen vond het duo de perfecte begeleiders. Eind 2014 debuteerde het viertal als de band Dusty Hat. Het repertoire bestaat uit nummers van Emmylou Harris, The Band, Neil Young, Gram Parson en anderen uit het genre country-rock. Het concert begint om 20.15 uur. vanBeresteyn / Museumplein 5a / 9640 AD Veendam / www.vanberesteyn.nl

Auteur

Carlien Bootsma