Dichter in één dag met Rense Sinkgraven

Veendam

Zaterdag 30 januari geeft dichter Rense Sinkgraven bij Volksuniversiteit vanBeresteyn de workshop Dichter in één dag.

Onder de noemer Volksuniversiteit vanBeresteyn organiseert Bibliotheek Veendam jaarlijks cursussen en workshops voor volwassenen. Op zaterdag 30 januari, tijdens de Poëzieweek, wordt de workshop Dichter in één dag met Rense Sinkgraven aangeboden. Dichter worden in één dag, kan dat? Het antwoord is volmondig: ja! Tijdens een eendaagse workshop zullen de belangrijkste facetten van het dichterschap voorbij komen. Aan de hand van hoogtepunten uit de poëzie zien we waarom goede poëzie ontroert, vermaakt en verwondert. En natuurlijk wordt ook gekeken naar uw eigen werk. Vol plezier gaan we aan de slag! Rense Sinkgraven is voormalig stadsdichter van Groningen. In 2005 debuteerde hij met de bundel Bombloesem. In 2009 verscheen de bundel Sloop de stad met tedere woorden en twee jaar geleden verscheen Liefde is voor feestdagen. Voor zanger Frank Boeijen schreef hij het titelgedicht Genade voor diens cd en liedtekstenboek Genade.

Auteur

Bram Hulzebos